- Autor: mlha.domodra
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory albert Quality | 800 |
Cottage Meggle | 180 |
Roquefort 50 % | 50 |
Majonéza Light (Hellmanns) | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek, bylinky dle chuti...
Energetická hodnota celkem: 4534 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1134 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Brambory řádně omyjeme kartáčkem a očistíme od černých teček atp. Nakrájíme na kousky, rozprostřeme na plech, vystlaný pečícím papírem, pokapeme oliv. olejem a dáme péct do vyhřáté trouby. Než se brambory upečou, připravíme si různé dipy, jejichž základem je vždy Cottage. K sýru přidáme trochu majonézy light a kousek sýra Rocqefort nebo jiného aromatického sýra s modrou plísní. Solíme opatrně, sýr je dost slaný. Přidáme dle chuti kousek česneku, zelenou cibulku atp. Dalších variant je nespočet - u nás je úspěšná niva s česnekem do základu z cottage, paprika a okurka na kousky atd...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.